Charles and Ray Eames received a commission to design the interiors of three lobbies in the new Time & Life Building at Rockefeller Center in New York City. In addition to outfitting these spaces, this major project encompassed the development of the comfortably upholstered Lobby Chairs and a group of stools made out of solid walnut. The lathe-turned stools, which were also conceived by Ray to be used as small occasional tables, have distinctive individual profiles. The sculptural and decorative character of the stools makes the most striking impression when they are grouped together.These pieces were inspired by an African stool that stood in the living room of the Eames House, as shown in a photographic series by Monique Jacot from the year 1959.

Scale 1:6

Material: Solid walnut, varnish

Code: 20256402
Price Range: R 1 707.00
Prices exclude VAT.

Sign-In to Add to Quote Basket

Dimensions
65 x 55 x 55 mm

Please refer to
‘Deliveries and Returns’
for more information.

Download CUBE Fact Sheet (PDF)

For any support, please phone
our Bryanston show room on
+27 (0)11 463 7869
or mail us on info@cubegallery.co.za